Dramatisk skogshogst i Australia

Publisert 03.03.20   I   Skrevet av Magne Sleire

Dramatisk skogshogst i Australia

Årlig ødelegges rundt 5000 kvadratkilometer med naturskog i Australia. Dette er en dramatisk situasjon både for dyre- og fuglelivet, men også for menneskene som bor i dette svært tørre og varme klimaet.

25 prosent av regnskogen er borte, og mellom 30 og 45% av annen skog er tapt siden europeerne kom til kontinentet. Effekten av disse dramatiske endringene er at 20% av alle pattedyr og 13% av fuglene er utdødd, eller svært truet.

Over 1000 dyr og plantearter er truet av utryddelse. Den mest kjente er koalaen, som har gått sterkt tilbake de siste tiårene. Det ble stort fokus på koalaen da brannene herjet som verst, men det er ikke flammene som til slutt tar livet av denne spesielle arten.

I store deler av Australia er det stor aktivitet for å rydde land til økt landbrukvirksomhet. Planteskog og storfedrift er de største problemene.

Brannene

De mange brannene i Australia som fikk stor oppmerksomhet i mediene i vinter har tatt fokus bort fra det som er de virkelige problemene for australsk natur. De aller fleste branner har liten eller ingen negativ effekt på naturen. Mange plantearter er så avhengig av brann at de ikke setter frø før etter en brann.

Et mediebilde som forteller at det er ødelagt enorme mengder skog er ikke riktig. De aller fleste steder kommer skogen og vegetasjonen raskt tilbake. Slik har det alltid vært i Australias knusktørre natur.

Koalaen er sterkt truet i Australia

Koalaen er sterkt truet i Australia

The last comment needs to be approved.
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *