Vinneren av verdens vakreste frimerke er norsk!

Den prestisjefylte Nexofil konkurransen organisert av frimerkemagasinet El Eco i Spania, gikk av stabelen den 30 oktober. Vinneren av hovedpremien er norsk, og mannen bak motivet på frimerket er Viggo Ree.

Publisert 20.11.2019   I Skrevet av Andrine Sleire TIstel

Foto: Posten Norge / Viggo Ree

Viggo Ree er kunstneren som står bak vinneren av hovedpremien under Nexofil konkurransen. Ree er både billedkunstner, forfatter, biolog og en svært engasjert naturverner. Som billedkunstner er han innkjøpt av Nasjonalgalleriet og Norsk kulturråd.

Interessen hans for dyr og naturen har han hatt med seg hele livet, og Ree har tegnet dyr siden han var halvannet år gammel. Nysjerigheten og interessen for natur og dyreliv ble bare større og større ettersom årene gikk. Hans favorittart er svartspett, som var den spettearten Viggo først ble ordentlig kjent med.

Motivet på vinnerfrimerket fra Norge er en snøugle (Bubo scandiacus) som kom på norske frimerker i 2018. Frimerket som er verdt 21 kroner, ble trykket i et opplag på 6,5 millioner eksemplarer. Frimerket kom ut som en serie i 2018 med tre motiver tegnet av Ree. Det var snøugle, fjellvåk og lappugle. Posten Norge har tilsammen 23 ulike frimerker med Viggo Rees motiver på. Det seneste kom i 2019, da Posten Norge ga ut et europafrimerke med Rees maleri av fossekall.

Naturfilmkanalen var på besøk hos Viggo Ree i september. Se Viggo Ree her på Naturfilmkanalen i «Portrettet».

Foto: Posten Norge // Viggo Ree

Foto: Posten Norge // Viggo Ree

Foto: Posten Norge // Viggo Ree

The last comment and 18 other comment(s) need to be approved.
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *