BBC og NRK presenterer et feilaktig bilde av ulven i serien «Gordon og de arktiske ulvene»

Arktisk ulv

Gordon og de arktiske ulvene.

BBC-serien «Gordon og de arktiske ulvene» ble vist på NRK i 2017. I serien fortelles det at ulvene her aldri har sett mennesker før og at den kjente naturfotografen Gordon Buchanan skal prøve å bli kjent med dem.

BBC innrømmer feil. 

Sannheten er at ulvene i dette området på Ellesmere Island helt nord i Canada, har vært gjenstand for forskning helt siden 1985. Derfor er disse ulvene som er brukt i dokumentar serien svært tamme og tillitsfulle overfor mennesker.  Når Naturfilmkanalen tar opp saken innrømmer BBC nå at ulvene kanskje har sett mennesker likevel.

NRK bør ta redaktør ansvar.

NRK sier i en kommentar at «NRK vurderer BBC som en av verdens beste naturfilmprodusenter. I tilfellet «Gordon og de arktiske ulvene» har NRKs Programinnkjøpsredaksjon tiltro til at BBC har gjort et grundig forarbeid og til den begrunnelse BBC har gitt for de forholdene opptakene har funnet sted under.«

Naturfilmkanaen mener at det ikke bare er BBC som har villedet seerne.  NRK har også et redaktør ansvar her. Alle som viser nyheter og dokumentarer om natur har et ansvar for at de presenterer sanne fakta.  Det gjelder ikke bare BBC, men også NRK i dette tilfelle.

The last comment and 3 other comment(s) need to be approved.
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *