Ny forvaltningsplan for våre viktigste havområder
Høringsfristen går ut i dag 1. oktober

Regjeringen jobber nå med en ny stortingsmelding om forvaltningsplanene for våre viktigste havområder. Også fremtidige generasjoner skal kunne høste av de rikdommer som havet kan gi.

Publisert 01.10.19 I Skrevet av Magne Sleire

Regjeringen har startet arbeidet med ny stortingsmelding om forvaltningsplanene for havområdene Lofoten- Barentshavet, Norskehavet og Nordsjøen-Skagerrak. I meldingen vil Regjeringen legge fram en revidering av forvaltningsplanen for Barentshavet-Lofoten, og en oppdatering av forvaltningsplanene for Norskehavet, og for Nordsjøen- Skagerrak. Meldingen skal etter planen legges frem for Stortinget i løpet av 2020.

I 2019 er det to år siden fremleggelsen av regjeringens havstrategi og stortingsmelding om hav i utenriks- og utviklingspolitikken. Nå har regjeringen lagt frem sin oppdaterte havstrategi, «Blå muligheter».

Regjeringen ønsker at Norge skal bli et laboratorium for innovative blå næringer og grønn ferdsel til havs.

Det er svært viktig å følge med på hva regjeringen og Stortinget gjør i dette arbeidet slik at disse blå mulighetene til havs ikke bare blir en utnytting av allerede til dels overutnyttede ressurser i våre havområder.

The last comment needs to be approved.
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *