Fiskehistorie fra Dagbladet

I uken som gikk har Dagbladet vist både video og artikler om fisken slangehodefisk (Channa argus). 

«Ny art skremmer forskerne»

«Slangehodefisken puster på land og i vann: drep den»

«Nå jages skrekkfisken av myndighetene i USA»

«En kjøttetende, slangelignende fisk med sylskarpe tenner»

Dette er overskrifter i Dagbladet de siste dagene. Sannheten er at dette er ingen ny art for USA, og den skremmer ikke forskere og det er ingen skrekkfisk. Slangehodefisken har vært utsatt i vann og elver over mange år i USA. Hele 15 stater har denne fisken i sine vann og vassdrag. Som andre ikke-stedegne fisker, dyr og planter, har ofte myndighetene en vanskelig jobb med å begrense eller å få artene bort fra de habitater som de er kommet til. I nesten hundre prosent av tilfellene er det mennesker som er årsak til problemene. Både av uvitenhet, men ofte fullt bevisst når en setter ut for eksempel en fisk i et vann der den ikke hører hjemme.

I USA er det blitt forbudt å ha slangehodefisken som akvariefisk eller under noen omstendigheter ha den levende, noe myndighetene i USA slår hardt ned på. Før 2002 kunne en kjøpe slangehodefisken i dyrebutikker i USA.

ØRRET OG GJEDDE

Det samme vil skje om en gjedde eller ørret blir satt ut i et vann eller vassdrag i USA, eller i Norge for den saks skyld, der de ikke hører hjemme. Da blir det problemer for mange av de andre artene som lever der.

Dagbladet gjør også et nummer av at slangehodefisken er kjøttetende og har sylskarpe tenner. Vet ikke Dagbladet at de aller fleste fisker er nettopp det? De spiser kjøtt. De spiser ikke bare kjøtt, men også hverandre. Tror Dagbladet at lutefisken, altså skreien fra Lofoten som ligger på juletallerkenen om noen uker, bare har spist tang? Nei, Dagbladet. Den har spist alt fra krabber, sei, makrell og sild. For ikke å glemme sin egen art, torsk.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *